martes, 13 de agosto de 2013

Acta Reunions ESCUDELLA SOLIDÀRIA 7 i 13.8.2013




Reunió Ordinària:


LLOC: Centre Cívic Can Ninetes (Sta. Eugènia, 146 GIRONA)                                                                                                         DATA: Dimecres 7 d’Agost de 2013                                                                                                                                                      HORA: 19h


Hi participem representants de diverses Entitats i Col.lectius de la ciutat, i ciutadans particulars de Girona.


-Assisteix un treballador del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Can Gibert del Pla, Sr. Àlex Lázaro, el qual ens comenta que ha fet arribar una proposta  tant a l’Institut Català de la Salut (ICS) i a la Direcció del CAP Can Gibert del Pla.


La proposta consisteix en la col.laboració del CAP Can Gibert del Pla amb el Projecte ESCUDELLA SOLIDÀRIA, tant en el capítol de difusió del Projecte a través del seu blog http://capcangibertdelpla.wordpress.com/ , com amb la possibilitat d’un punt permanent de recapte d’aliments i informació de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA al mateix edifici del CAP, i la organització de Jornades Explicatives relacionades a aspectes derivats de la mancança de necessitats socials bàsiques.


El Sr. Lázaro destaca la importància que l’actuació dels CAP vagi més enllà que l’estrictament sanitària, i s’impliqui en la realitat i iniciatives socials que els envolten.

És per això que ha presentat aquesta proposta. Per col.laborar amb una iniciativa Social tant propera com és l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA.


Una proposta que espera resposta per part tant de l’ICS com de la Direcció del CAP Can Gibert del Pla, i serà en funció d’aquesta resposta que sabrem de la seva viabilitat.


Així doncs, quedem que estarem en contacte per conèixer la possibilitat de tirar endavant aquesta o d’altres col.laboracions, i posposem pel Setembre el coneixement de la resposta de l’ICS i la Direcció del CAP a la proposta exposada. Agraïnt des d’un primer moment tant la implicació com l’interès demostrat pel Sr. Lázaro amb l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA.


-Continuem la reunió donant diverses informacions relacionades amb l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA:


a)Degut a que el Local del C/Montnegre agafa molta força com a Seu de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA,  esmentem aspectes a tenir en compte a l’hora de poder fer ús d’aquest espai. Les característiques del Local s’adequen perfectament a les necessitats del Projecte (magatzem, seu Social, etc), i permetríen el desenvolupament de les diferents branques Socials exposades a l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA.


Contemplem la possibilitat que el local del C/Montnegre no pugui cumplir amb la normativa necessària per desenvolupar-hi activitat de cuina, i coincidim en la opció de buscar altres espais a on cuinar i portar a terme servei de càtering al local del C/Montnegre, si això fos necessari.


S’han reobert les converses amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per tal de poder fer ús de cuines de Centres Escolars, hem localitzat cuines en desús de diversos equipaments Municipals, i seguim atents a qualsevol altre espai que pugui sorgir. 

Però no obviem la certesa que el Local del C/Montnegre compleix amb molts dels aspectes que tenim en compte (superficie, preu, localització, etc,).


Mentrestant, continuem en contacte amb diversos Col.lectius que puguin fer informes tècnics del Local, amb els quals hem quedat pel Setembre per posar fil a l’agulla.


b)Una de les assistents fa esment d’una idea sobre la qual han començat a treballar al barri de Pla de Palau i al Sector Est.


Igualment que el que contempla la moció aprovada en Ple Municipal de Girona, sobre l’ús de solars Municipals com a Horts Urbans, també hi hauria la possibilitat de destinar solars propietat de promotores inmobiliaries per a aquesta finalitat.


S’ha parlat amb una d’aquestes Promotores, sobre la opció que cedissin la explotació de solars sense construir a canvi de negociar la condonació de l’IBI corresponent als mateixos Solars, i la resposta d’aquesta ha estat afirmativa. Així doncs, quedaría conèixer la postura de l’Equip de Govern Municipal sobre aquesta possibilitat, i continuar treballant en el tema.


A més, s’han posat en contacte amb el propietari d’una finca de 4.000 m2, el qual estaría disposat a cedir aquests  terrenys per a la pràctica d’Horts Urbans amb la intermediació de l’Ajuntament de Girona.


Temes aquests sobre els que hi estarem a sobre en posteriors reunions.


-L’últim punt de la reunió fa referència a la organització de l’Arrossada Popular que, conjuntament amb la Mancomunitat de Sta. Eugènia-Can Gibert, organitzarem dins els Actes de la Festa Major de Sta. Eugènia de Ter per tal de fer difusió de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA.


Acordem els aspectes a incloure en la petició d’espais i material que farem a l’Ajuntament, els equips de voluntaris/es, el menú, i d’altres.


I posem com el Dissabte 14 de Setembre a les 14h la data i hora definitives, i el pati del Col.legi Montfalgars com a emplaçament per cel.lebrar l’Arrossada Popular.



Reunió Extraodinària:


LLOC: Centre Cívic Can Ninetes (Sta. Eugènia, 146 GIRONA)                                                                                                        DATA: Dimarts 13 d’Agost de 2013                                                                                                                                                        HORA: 19:30h


-Ens reunim de manera extraodinària per seguir en la organització de l’Arrossada Popular.


Acordem que el preu de l’Arrossada serà de 5€, que el número de tiquets a la venta serà de 400, el menú, les begudes, que es farà un concurs de coques i pastissos, i d’altres temes derivats de la organització de l’event.


Quedem que estarem en contacte via mail per informar dels avenços fets en els temes proposats, i posem data a la propera reunió de preparació de l’Arrossada Popular.


Així doncs, la propera reunió extraodinària de l’ESCUDELLA SOLIDÀRIA serà Dimecres 28 d’Agost de 2013 a les 19:30h al Centre Cívic Can Ninetes (Sta. Eugènia, 146 GIRONA).



Atentament

No hay comentarios:

Publicar un comentario